Asociatia pentru Dezvoltare Creativa invită tinerii din orașul Ocnița să participe pe 3 aprilie, la Quiz „Descoperă Moldova-Ocnița” și Șezătoarea de idei „PARTICIP”.

Începutul evenimentelor este ora 14.00 și vor avea loc în sala de ședință a Consiliului Raional Ocnița, str. Independenței 51.

14:00 – Quiz „Descoperă Moldova-Ocnița”,  în cadrul căruia tinerii își vor testa cunoștințele generale despre Moldova, dar și pentru a învăța lucruri noi despre țara în care locuiesc. Quizul se va desfășura în 5 runde a câte 12 întrebări și va include atât teme despre istorie, geografie, cultură și personalități din Republica Moldova, cât și o rundă despre orașul și raionul Ocnița. Tinerii sunt invitați sa își creeze echipă din 5-6 membri și să se înscrie  în concurs!

16:00 – Șezătoarea de idei „PARTICIP” este un spațiu de promovare a proiectelor de succes și a bunelor practici drept inspirație pentru replicarea acestora în diferite regiuni ale țării, dezvoltare de viitoare parteneriate.

Cunoașteți vorbitorii din cadrul Șezătorii de idei:
Mariana Meg Turcan, Director Executiv Asociatia pentru Dezvoltare Creativa și coordonatoare a sociale „eu aleg Moldova”: „Moldova începe de la oameni. Mai avem nevoie de solidaritate, înțelegere și deschidere unii față de alții.”
 
Juraveli Dumitru, Secretar General Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova: „Îmi iubesc țara și aș dori ca fiecare tânăr să-și găsească locul și rolul personal în dezvoltarea țării și localităților noastre.”
 
Rima Rusnac, Coordonatoare de program în cadrul secției pentru Cultură și Presă, Ambasada SUA în Moldova: „Sărăcia este lipsa de viziune.”

Evenimentele se desfășoară în cadrul campaniei sociale „eu aleg Moldova” implementată de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu scopul de a promova coeziunea socială și înțelegerea reciprocă în rândul tinerilor din Moldova prin implicarea lor civică activă.