Două din cele patru sesiuni de informare și planificare ale Academiei ambasadorilor „ACȚIONEZ” din cadrul campaniei sociale „eu aleg Moldova” s-au desfășurat cu succes. Astfel, 55 de tineri din centre, consilii și organizații de tineret, lucrători de tineret și formatori, profesori și bibliotecari din diferite localități ale țării au fost instruiți cum să devină generatorii coeziunii sociale în comunitățile lor.

Prin diverse metode creative participanții au conștientizat rolul lor de ambasador și multiplicator al mesajelor din campania „eu aleg Moldova” și au planificat acțiuni de implicare a tinerilor și a membrilor comunității în care trăiesc pentru realizarea coeziunii sociale, încrederii și bunei înțelegeri în rândul tinerilor prin promovarea participării active.

Pentru a înțelege cu adevărat realitatea din comunitatea lor, tinerii ambasadori au început cu explorarea propriei personalități  în cadrul sesiunii: Cine sunt eu?! Incursiune în tema ‘Identitate personală și de grup‘; apoi au trecut la perceperea culturii: Cine suntem noi?! Incursiune în tema ‘Cultura’;  pentru ca să ajungă la aspectele sensibile ale societății: Cine sunt ei?! Incursiune în tema ’Stereotipuri, Prejudecăți, Discriminare’.

La Seara interculturală, fiecare ambasador și-a prezentat localitatea din care vine prin curiozități, tradiții specifice regiunii, personalități, cântece, feluri de mâncare, etc. Astfel, tinerii au descoperit țara și adus valoare diversității culturale a Moldovei. Iar prin intermediul Quizului „Descoperă Moldova”, ambasadorii și-au testat cunoștințele despre țara în care locuiesc.

 

Testimoniale:

Alina Axinte  „Am învățat niște lucruri importante pentru personalitatea mea și oamenii din jur. În același timp voi avea plăcerea de a-mi împărtăși experiența și de a implementa noi proiecte, noi evenimente și noi activități. Dacă o ținem tot așa, atunci chiar suntem pe calea cea bună.”

Mădălina Triboi „Productivitate, oameni noi, idei împărtășite, căldură, motivație, schimb de experiență, în două cuvinte – Academia ambasadorilor. Pentru mine, academia a reprezentat un refresh de mult așteptat. Sesiunile au fost foarte interesante și productive. Am avut parte de un schimb intens de informații și idei cu ceilalți participanți. Cele 4 zile petrecute la academie au servit drept catalizator pentru spiritul meu civic și mi-au stimulat activismul social. Mi-am regăsit eul pentru că #eualegMoldova.”

Mihaela Cornea „A fost o experiență nemaipomenită. Participarea la această activitate m-a motivat că pot face mai multe și că sunt o persoană care poate să înfrunte diferite obstacole. Am descoperit prin intermediul participanților, locuri noi  și frumoase din Moldova care trebuie vizitate neapărat.”

Alina Burghelea „Au fost patru zile de activități productive alături de oameni frumoși și plini de energie, oameni care își iubesc țara și locul unde au apărut pe lume. Am dobândit nu doar experiență inedită, dar și oameni cu care am același scop #eualegMoldova.”

Catalin Carlicovschi „4 zile, 30 de tineri, activităţi super mega extra hiper interesante, oameni plini de energie si emoţii pozitive, experienţă inedită, dar și un nou bagaj de cunoștinţe – asta a inclus Academia ambasadorilor „ACŢIONEZ”. Mulțumesc enorm #ADC pentru momentele extraordinare din cadrul Academiei!!”

Veronica Mocanu „Această aventură m-a schimbat complet. #ADC, ați aprins o scânteie ce nu poate fi stinsă. Am planuri mărețe şi doar datorită vouă sunt sigură că voi realiza tot ce mi-am propus. Mulțumesc!”

Stanislav Leșco „A fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată pentru că aici am învățat multe lucruri utile, am cunoscut persoane pozitive și interesante și facilitatoare minunate! Eu mulțumesc #ADC pentru această experiență din cadrul Academiei Ambasadorilor „Acționez”.

Loredana Popovschi „Acele 4 zile au fost pline de activități productive în cadrul Academiei Ambasadorilor „ACȚIONEZ” alături de oameni frumoși și plini de energie, oameni care iși iubesc țara și locul unde au apărut pe lume. Împreună suntem Moldova!”

Diana Damir „Vă mulțumesc din suflet dragi facilitatori, pentru că contribuția dumneavoastră la dezvoltarea personalităţii fiecărui tânăr este crucială.
Sunteţi și ve-ți rămâne adevărați promotori ai bunătăţii, demnităţii umane şi cei mai buni prieteni.
Datorită talentului şi măiestriei Dumneavoastră ajungeţi la inimile fiecărui Ambasador în devenire.
Vă mulţumesc, pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru informarea și stimularea de a face lucruri benefice pentru societate.”
Mai multe poze din timpul Academiei ambasadorilor le puteți vedea în ALBUM 1 și ALBUM 2

Participanții Academiei ambasadorilor „ACȚIONEZ” sunt ambasadorii campaniei „eu aleg Moldova” în regiunile lor – vor promova mesajele campaniei și vor desfășura activități interactive cu și pentru tineri. Ambasadorii vor organiza quiz-uri „Descoperă Moldova”, șezători de idei „PARTICIP”, activități de voluntariat în comunitățile lor.

Asociația pentru Devoltare Creativă aduce sincere mulțumiri ambasadorilor campaniei sociale „eu aleg Moldova” pentru participarea lor activă și pentru exemplul pe care îl dau celor din jur prin atitudinea, mesajele pozitive și activitatea desfășurată.