Asociatia pentru Dezvoltare Creativa invită tinerii din orașul Nisporeni să participe la Quiz „Descoperă Moldova-Nisporeni” și Șezătoarea de idei „PARTICIP”, care vor avea loc la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, strada Chișinăului nr. 2, Nisporeni. 

Evenimentele se desfășoară în cadrul campaniei sociale „eu aleg Moldova” implementată de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu scopul de a promova coeziunea socială și înțelegerea reciprocă în rândul tinerilor din Moldova prin implicarea lor civică activă.

14:00 – Quiz „Descoperă MoldovaNisporeni” în cadrul căruia tinerii își vor testa cunoștințele generale despre Moldova, dar și pentru a învăța lucruri noi despre țara în care locuiesc. Quizul se va desfășura în 5 runde a câte 12 întrebări și va include atât teme despre istorie, geografie, cultură și personalități din Republica Moldova, cât și o rundă despre orașul și raionul Nisporeni. Tinerii sunt invitați sa își creeze echipă din 5-6 membri și să se înscrie  în concurs!

16:15 – Șezătoare de idei „PARTICIP” este un spațiu de promovare a proiectelor de succes și a bunelor practici drept inspirație pentru replicarea acestora în diferite regiuni ale țării, dezvoltare de viitoare parteneriate.

 

Faceți cunoștință cu vorbitorii care vor povesti despre proiectele și activitățile pe care le implementează, pentru a genera replicarea acestora în Nisporeni!

Igor Zaharov

Coordonatorul programului de voluntariat „Wave Week Moldova” implementat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă. Este un tânăr care crede cu înverşunare în puterea tinerilor. Îi place să călătorească, iar un scop propus pentru anul 2018 este să viziteze cât mai multe locaţii din Republica Moldova.

Olga Cortac

Președinte AVI-Moldova, coordonator al mai multor proiecte sociale menite să promoveze un mod sănătos de viață și mișcarea activă, protecția mediului înconjurător și activismul civic prin activități de voluntariat. Este implicată în multe acțiuni la nivel internațional care au drept scop crearea oportunităților de implicare pentru tinerii din Moldova și de peste hotare.

Taisia Camenscic

Activistă ecologică, coordonatoarea mișcării sociale de cea mai mare amploare „Hai Moldova”. Jurnalistă, co-coordonatoarea „Platformei Tineretului pentru Solidaritate Interetnică”.