Asociatia pentru Dezvoltare Creativa invită tinerii din orașul Orhei să participe la Quiz „Descoperă Moldova- Orhei” și Șezătoarea de idei „PARTICIP”, care vor avea loc la Liceul Teoretic „I.L Caragiale” situat pe Str. Vasile Lupu 60/1, Orhei.  Evenimentele se desfășoară în cadrul campaniei sociale eu aleg Moldova / я выбираю Молдову implementată de Asociatia pentru Dezvoltare Creativa cu scopul de de a promova coeziunea socială și înțelegerea reciprocă în rândul tinerilor din Moldova prin implicarea lor civică activă.

14:00 Quiz „Descoperă Moldova- Orhei”– are menirea să ofere tinerilor posibilitatea de a-și testa cunoștințele generale și de a învăța lucruri noi despre Moldova. Quizul se va desfășura în 5 runde a câte 12 întrebări și va include teme despre: istoria orașului, raionului Orhei, geografie, cultură și personalități din oraș și din Republica Moldova etc.

16:15 Șezătoarea de idei „PARTICIP”– Orhei sunt evenimente de promovare a proiectelor de succes și a bunelor practici drept inspirație pentru replicarea acestora în diferite regiuni ale țării, dezvoltare de viitoare parteneriate.

La Șezătoare de idei au fost invitați următorii spicheri inspiraționali:

Lina AcalugărițeiSpecialistă în instruiri şi dezvoltarea capacităţilor, proiect Energie și Biomasă, UNDP Moldova; „Specialistă în dezvoltarea capacităților, CUC-er și debater înflăăarat”.

Victor PopoviciAgentia de Inspectare si Restaurare a Monumentelor, coordonator Proiect #Loculacestaconteaza;  ”Activez în domeniul proiecției Patrimoniului Cultural imobil, în cadrul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor. Experiența mea cuprinde activități și proiecte focusate pe probleme precum incluziunea socială, drepturile omului, artă urbană, management cultural, ecologie și dezvoltare urbană sustenabilă.” 

Mariana Țurcan, Director Executiv ADC, specialist în politicile de tineret, formatoare de nivel național și internațional;  „În calitate de consultant/expert şi trainer la nivel naţional şi internaţional, Mariana a fost parte a mai multor organizaţii şi proiecte internaţionale. Este mereu în mişcare, mereu caută să facă o schimbare! Încearcă să facă de toate în viaţă: a vizitat circa 50 ţări, a urcat în munţi până la 3400 m, s-a scăldat în 3 oceane ale lumii, se mîndreşte că cunoaşte o mulţime de oameni interesanţi, nu stă locului și se crede ne-normală! Frigiderul îi este plin de magneţi aduşi din toate colţurile lumii. Are o pasiune pentru oameni, descoperiri de culturi şi locuri. Ştie să trăiască clipa!”

Ion Gnatiuc, Director Executiv al asociației „MOLDOX”.  „După 9 ani locuiți în România, Ion Gnatiuc a revenit în Republica Moldova, unde activează în calitate de director executiv al asociației obștești MOLDOX, organizatoarea Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX. Activează în sfera producțiilor video de 5 ani, iar în vara acestui an va absolvi un master în film documentar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.”

Spicheri invitatați vor prezenta proiecte interesante elevilor și-i va îndemna să se implice activ în acțiunile civice locale dar și naționale.

Urmărește-ne pe pagina de Facebook ca să vezi cine vor fi spicherii la șezătoare!